Słoik z konfiturą uczuć

Mój sposób na domową konfiturę wyprodukowaną z naturalnych składników.
Do garnuszka wrzucić dwie miarki żartobliwych uwag otoczenia, garść własnych kompleksów, dwie sztuki rozgoryczenia ewentualnie może być zamiennik- zmęczenie lub ból żołądka. Zamieszać łyżką poczucia niesprawiedliwości i doprawić bezradnością i osaczeniem. Najlepiej smakuje z samotnością. Jak wszystko się ugotuje na żarze zbolałego temperamentu odstawić do ostygnięcia i podgrzewać raz jeszcze i raz jeszcze i raz jeszcze wciąż doprowadzając cierpką maź do wrzenia.
Ostatecznie wybrać najpiękniejszy słoik maskujący całą ostrość i kwaśność konfitury i dbać o to by słoik był szczelnie zamknięty. Przecież nie chcemy by ani słówko skargi i bólu wyleciało na światło dzienne.

Nie wszyscy chcą próbować już mojej konfitury.

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.